Dagsturer fra Ulvik

Det er mange flotte steder i området rundt Ulvik som gir gode muligheter for en morsom dagstur. Du kan besøke Hardanger Saft og Siderfabrikk for å få et innblikk i siderproduksjon, samt smaksprøver som vil gi deg vann i munnen. Du kan også utforske gamle tunneler i Osa-fjellet. Det blir arrangert turer til Osa, som også inkluderer en herlig pannekakelunsj i tillegg til noen av de flotteste opplevelsene i nærområdet. Vi anbefaler for øvrig dagsturer til Finse, les mer nedenfor for detaljer.

Dagstur til Finse

Dersom du tilbringer litt tid i Ulvik bør du ta deg en dagstur til Finse, eller eventuelt også blir der litt lenger. Du kan ta buss og tog for å komme deg fra Ulvik til Finse, en tur som tar rundt tre og en halv time. Du tar bussen fra Ulvik til Voss og så toget fra Voss til Finse. Du kan ikke benytte bil for å komme deg hit. Finse ligger rett i nærheten av både Hallingskarvet nasjonalpark og Hardangerjøkulen. Finse ligger langs den populære togruten mellom Oslo og Bergen, en togtur med spektakulær natur hele veien. Her finner du den vakreste alpinopplevelsen du kan oppleve såpass langt sør. I tillegg kan du besøke nostalgiske og rustikke Finse 1222, hvor du kan spise ypperlig gourmetmat basert på lokale råvarer og tradisjoner. Herfra er det rundt en halv dags gåtur til isbreen Hardangerjøkulen. Denne løypa er selvsagt godt merket med de røde T-ene, og er du heldig kan det hende du møter på den siste resten av ville reinsdyr vi har i Norge. Finse 1222 byr også på badstue, noe som kanskje kan være tingen etter en dag med lange gåturer i området. For mange er grunnen til at de vil besøke Finse noe mer nerdete, men det er forståelig at så mange vil se området fra scenene i filmen “The Empire Strikes Back” fra 1979. Det er nemlig egentlig norsk natur som utgjør faunaen til isplaneten Hoth i storfilmen. Det arrangeres selvsagt guidede turer dersom du ikke føler for å begi deg ut på egen hånd i dette terrenget hvor det samtidig er svært viktig at du benytter egnede klær og egnet fottøy. Dette er et sted som garantert vil gi deg fred i sjelen, her er det ikke noe hektisk masseturisme, bare herlig ren norsk luft og fantastisk natur.

Rallarvegen – sykling i norsk villmark

Du kan også leie sykkel på Finse 1222 og sette ut på Norges vakreste sykkeleventyr, Rallarvegen. Rallarvegen går fra Finse til Flam, og skulle være mulig å sykle for de fleste, men det er klart at litt erfaring med å sykle i noe ulendt terreng er en fordel og rimelig god fysisk form nok er en forutsetning. Selv på sommeren må du regne med å passere deler med snø og is. Tar du med din egen sykkel så vær sikker på at du har sjekket at bremsene dine er i god stand. Sykkelen må ha gode dekk, helst av offroad kvalitet. Vær obs på at det er ganske bratt enkelte steder langs ruten. Hvor lang tid dette tar, er veldig avhengig av formen din, og av hvor mange stopp du vil ha for å nyte de flotte omgivelsene. Det kan nok ta opp til 7-8 timer, dersom du stopper for en matbit, noen bilder og litt pauser. Det fleste som sykler Rallarvegen er enige om at det er en unik opplevelse for livet, og du vil bli bergtatt av alle fossene, elvene og dalene. Naturen er vill, variert og usedvanlig vakker. Pakk gode klær og en god lunsj, og la Rallarvegen bli et minne for livet.

Privacy Policy