Hotellets restaurant og bar

Ulvik Hotel har en flott restaurant, selvsagt med utsikt mot vakre Hardangerfjorden. Her kan du nyte god mat med spektakulær utsikt i fint møblerte omgivelser. Menyen vår har et rikt utvalg, så her skulle det være noe for enhver smak, også for de mest kresne. Selvsagt har vi mat som også appellerer til de minste, det er jo ikke alltid så lett for de små når de er i uvante omgivelser. Dersom du reiser med veldig små barn, er vi selvsagt behjelpelige med oppvarming av flasker og lignende. Vestlandet har rike og spennende mattradisjoner. Du kan jo simpelthen ikke besøke oss uten å prøve en eller flere varianter av komler. Vanligvis får du servert kjøtt til komlene og den særegne retten er kjent hele 130 år tilbake, men er nok en enda eldre mattradisjon. Maten på Vestlandet var oftest svært proteinrik. En helt spesiell og morsom mattradisjon fra Hardanger er såkalt hakkasteik. Dette er en rett som etter tradisjonen ble servert som nattmat i bryllup, og da blir den kalt “brurasteik”. Sistnevnte får du ikke i restauranten vår, men vi serverer en rekke andre retter som nok vil friste etter at du har nytt godt av den friske luften rundt Hardangerfjorden. Selvsagt står det ikke bare kjøtt på menyen, vi har sunne og gode fristelser fra havets lekre buffet. I gamle dager spiste man ofte fire måltider på Vestlandet, og det som i dag er “middag” ble kalt non eller nons, og var dagens eneste varme måltid. Andre tradisjonsrike varer er lefser, grøt og flatbrød. Fersk torskefilet er fortsatt noe av det beste og mest eksklusive du kan spise her. Dersom du har spørsmål om menyen, eller har særegne behov når det gjelder mat, ta kontakt med oss slik at vi kan forsøke å assistere deg.

Frokost og lunsj

Du vil like vår innholdsrike frokostbuffé. Her finner du alt du er vant med fra en god hotellfrokost, og kan som vanlig nyte denne til den beste tenkelige utsikten. Kos deg med te eller kaffe, dagens aviser og en delikat frokost som en god start før du utforsker områdene rundt Ulvik. Som et ekstra godt tilbud til gjestene våre, tilbyr vi ofte at du kan pakke lunsj fra frokosten som du kan ta med deg på tur.

Ulvik er en eplebygd

På Ulvik Frukt & Cideri finner du Norges beste epledrikk. Du kan besøke gården der produksjonen foregår, eller også bare nyte de edle dråpene. Ulvik Frukt & Cideri selger eplejuice, men også epledrikker med alkohol. Store mengder turister besøker Hakastad gård årlig, og det er slett ikke underlig. Her kan du oppleve selv hvordan epledrikkene lages, og du kan også kjøpe dem. Disse epleproduktene er eksklusive varer og kan passe fint som en gave du tar med deg etter besøket ditt hos oss i Ulvik. Du finner ikke disse produktene i matvarebutikkene.

Avslapping i baren

Dersom du ikke tar turen til Ulvik Frukt & Cideri, kan vi tilby deg (nesten) like gode drikkevarer i den lille og koselige baren vår. Her har vi selvsagt alle rettigheter, og vi håper at du tar turen innom for å slappe av i rolige omgivelser. Vi har det meste, samt av og til et utvalg av lokalt produserte varer. På Vestlandet har vi flere små lokale bryggerier, som Voss bryggeri, Kinn bryggeri og Ægir. India Pale Ale fra Ægir ble kåret til Norges beste øl i 2012. Her på Ulvik Hotel skal vi altså gjøre vårt beste for å stilne sulten og slukke tørsten, alt i fantastiske omgivelser. Vær velkommen, vær vår gjest!

Privacy Policy