Ting å gjøre i Ulvik

Ulvik er en eplebygd, og du kan besøke mange av de flotte gårdene rundt bygda som produserer ulike typer drikker av eple. Du kjenner vel til uttrykket “et eple om dagen” og så videre. I Norge har epler alltid hatt en sentral plass. Den norrøne gudinnen Idunn hadde ansvar for eplene som sikret de norrøne gudene evig ungdom og evig liv. Det ble funnet epler i Osebergskipet, så det er tydelig at epler var noe ekstra spesielt. Du kan for eksempel besøke flotte Ulvik Frukt & Cideri hvor du kan smake på herlige epler og kirsebær. Hakastad gård er en opplevelse vi kan anbefale, her kan du også oppleve hvordan eplesideren produseres og selvsagt kan du kjøpe med deg de edle dråpene. Gården ligger bare 15-20 minutters gange fra sentrum i Ulvik og gåturen byr i seg selv på en fin utsikt. Ta gjerne kontakt med gården på forhånd dersom du ønsker en skikkelig omvisning, eller sjekk med turistkontoret. Syse gård er et annet hyggelig alternativ der du kan drikke herlig eplesider og slå av en prat om epler. På Syse gård har de en liten gårdsbutikk der de i tillegg til forfriskende eplesider også selger andre gårdsprodukter av høy kvalitet.

Fuglekikking ved Hardangerfjorden

Det er mange grunner til at Norge er et eldorado for fuglekikkere. Denne morsomme aktiviteten krever lite utstyr, tar du med deg en kikkert er det alt du trenger. Det kommer svært mange fuglearter til Norge om sommeren, så det er på denne tiden at variasjonen er på sitt aller beste. De fleste fugleartene migrerer til varmere strøk om vinteren (slik mange nordmenn gjør for tiden også). En annen og kanskje åpenbar grunn til at så mange fuglekikkere lokkes av Norge, er at den spektakulære naturen gir en fantastisk scenisk bakgrunn for å observere de vakre fuglene. Kombinasjonen er rett og slett uslåelig. Enten du bare vil se på fuglene eller er ute etter flotte fotografier. Det norske landskapet rundt Hardangerfjorden vil sørge for den mest dramatiske og vakre bakgrunnen du kan tenke deg. Sandvin er et fint sted som kan anbefales. En tynn arm av Hardangerfjorden strekker seg til Odda, og her ligger flotte Sandvinvatnet. Her kan du oppleve ender og andre fine norske fuglearter. En fuglebok kan være en god investering og husk riktige klær etter forholdene.

Olav H. Hauge-senteret i Ulvik

Her kan du bli kjent med den norske forfatteren Olav H. Hauge. Olav H. Hauge-senteret ble kåret til årets museum i 2015, og dette senteret vil gi deg en unik innsikt i både personen og dikteren. Du kan også ta med deg gjester som ikke har norsk språklig bakgrunn da en rekke dikt oppgis på ulike språk. Det er ikke noe gammeldags ved Olav H. Hauge-senteret, dette er et innovativt og nyskapende museum der du vil føle at du kan delta og lære på nye måter. Du går ikke bare rundt og tar imot inntrykk men du dras med på opplevelsen. Her kan du nemlig være kreativ og teste ut det å skrive poesi selv, i senterets lyrikk workshop, samt at dette også er morsomme aktiviteter for barna. Senteret har også en herlig kafé hvor du kan sitte ute og nyte utsikten mot fjorden dersom du besøker senteret i de varme månedene. Sjekk nettsiden til Olav H. Hauge-senteret for åpningstider. Det koster 100 kroner for voksne å besøke senteret, barn under fem år besøker gratis og museumet har også rabatterte priser for honnør, grupper og studenter. Dersom du reiser med en stor gruppe kan senteret også være tilgjengelig utenfor åpningstidene, ta kontakt med senteret direkte for mer informasjon.

Privacy Policy