Hvordan komme seg til Ulvik

Det er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tenke seg å komme seg til vakre og idylliske Ulvik for å oppleve fjord og fjell, du har mange alternativer. Det kommer selvsagt mye an på hva slags behov du har når det kommer til transport, og hva du foretrekker. Den eneste noe problematiske strekningen er fra Voss stasjon til Ulvik, fordi det bare er en daglig avgang, så dersom du har mulighet for å leie bil er dette vår anbefaling. Da får du også stor handlefrihet på reisen din, og selvsagt tilbyr Ulvik Hotel gratis parkering for alle gjestene våre. Nedenfor følger mer detaljerte reisetips når du skal besøke oss her i eplebygda Ulvik, varmt velkommen skal du være.

Fra Oslo lufthavn til Ulvik

Dersom du kommer langveis fra, kanskje til og med fra det store utland, er det trolig at du lander på Oslo lufthavn. Da har du mange muligheter når det gjelder veien videre. Du kan velge buss og tog. Dette tar rundt 7 timer, og er et rimelig og miljøvennlig alternativ. Togreisen er også en fantastisk tur i seg selv, med flotte naturopplevelser. Dessuten kan du bare sitte tilbake, nyte og slappe av på toget. Du tar ganske enkelt flytoget fra Oslo lufthavn til Oslo S, derfra tar du toget til Voss stasjon (rundt fem timer, tre daglige avganger) for så å bytte til bussen som går til Ulvik sentrum (vær dog obs, her er det kun en daglig avgang). Du kan også velge å ta nattoget fra Oslo S til Voss. Dersom du bare vil benytte buss, tar dette relativt lang tid, hele ni timer, men det er en mulighet. Da tar du bussen fra Oslo lufthavn til Oslo bussterminal, bytter her til bussen som går til Geilo stasjon, bytter på Geilo til bussen som går til Eidfjord, bytter her til bussen som går til Bu terminal for så å ta lokalbussen videre til Ulvik. Du kan leie bil og kjøre hele strekningen, dette tar rundt 5 timer. Fordelen er jo selvsagt at du kan stoppe på de mange flotte stedene du passerer, og ha pauser når det måtte passe deg. Du kan velge å fly til Sogndal, for deretter å leie bil her. Dersom du velger å fly er det nok mer naturlig at du flyr til Bergen, tar buss eller tog til busstasjonen i Bergen, for å ta toget til Voss derfra. Fra Voss går det altså en daglig buss til Ulvik. Eller du kan alternativt leie bil i Bergen.

For deg som kommer fra utlandet – hvordan komme seg til Norge?

Et rimelig alternativ er å velge lavprisselskapet Norwegian. Dersom du alltid har drømt om å se norske fjell og fjorder, kan dette gi deg muligheten på budsjett. Gode tips når du flyr med denne typen selskaper er å dobbeltsjekke at du ikke har for mye bagasje (dette resulterer ofte i dyre avgifter), men husk for all del at du må gode klær når du reiser i Norge! Ta med din egen mat, fordi mat på fly er dyrt og ofte dårlig (i særdeleshet hos lavprisselskaper), og gjerne også eget vann. Før du vet ordet av det, er du i Norge, og på vei til oss i vakre Ulvik! Norge er ikke ansett som et billig land å feriere i, men all den vakre naturen er helt gratis, og her i Ulvik byr vi på det aller beste av det beste. Det er kanskje litt klisje, men det finnes ikke noe mer unikt enn fjorder, majestetiske fjell og isbreer, og i nærheten av Ulvik finner du alt dette og mye mer!

Privacy Policy